LG C8 OLED TV – teszt

Az LG C8  4K HDR OLED televízió az LG 2018-as tv flottájának egyik csúcsmodellje. Alpha9 képfeldolgozó processzorral WebOS 4.0 okostévé rendszerrel, beépített mélysugárzós hangrendszerrel. Elérhető 55″ (139 cm) és 65″ (165 cm) méretben. TESZT!

LG C8 OLED tv

Képminőség

Felbontás: 4K, azaz 3840×2160 képpont, ami jelenleg a legjobb. Felskálázási technológia van (azaz az elektronika elméletileg képes az alacsonyabb részletességű, mondjuk HD vagy Full HD anyagok feljavítására), de ez a valóságban semmit sem ér.
Kontraszt: a feketeszint (fekete fényereje) 0 cd/m2 ebből fakadóan a valós kontrasztarány végtelen. Iszonyú látványos, nagyon jól néz ki mellette a többi szín is. Az árnyalatok egymástól tökéletesen elkülönülnek, nincs halvány derengés az egyes képi elemek körül.
Színpontosság: Normális beállítások esetén jó.
Mozgásmegjelenítés: Néha jelentkezik akadozás, de ezen hatékonyan lehet segíteni a TruMotion funkció bekapcsolásával.
HDR: Támogatja a nagy dinamikatartományú videók megjelenítését, a 950 cd/m2 fényerő pedig elég a látványos HDR hatáshoz. A HDR konverzió nem működik hibátlanul, sokszor
ronda, oda nem illő színek jelennek meg a képernyőn.
Input lag: 21,8 ms – Játékra kiválóan alkalmas.
Betektintési szög: Kimagasló! A színek akkor sem kezdenek fakulni, torzulni, ha valaki nagyon oldalról vagy felülről nézi a kijelzőt.
Tükröződés: Van! Ha például a tv-vel szemben áll egy lámpa, vagy ott van az ablak, akkor az nagyon zavaró tud lenni.


Hang

Az LG C8 40 wattos 2.2 csatornás, beépített mélynyomós hangrendszerrel rendelkezik. A hangzás átlagos, a mély hangok alig hallhatóak. A dinamika hiányzik, hanghibák nincsenek, de a hangminőség terén egy külső hangprojektor, sztereó szett vagy házimozi rendszer is leveri. Pedig hát:

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: WebOS 4.0 Átlátható, gyors, könnyen kezelhető, bizonyos korlátok között még személyre is szabható. Jelenleg a legjobb smart platform a piacon.
Magyarul tud: Igen.
Alkalmazások száma: ~150, Netflix, YouTube, HBO GO, GameFly van.
Távirányító: Mozgásérzékelős Magic Remote. Mobillal kiváltható. USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszköz (kontroller, egér, billentyűzet stb.) használatát támogatja.
Extrák: Multitasking, személyre szabhatóság.

Dizájn

A kávák vékonyak, a készülékház nagyon keskeny, a hajlított talp jól néz ki. A végeredmény nem hivalkodó, de igényes és harmonikus.

Beégésveszély: Van

Ha valaki huzamosabb ideig (órákon) át ugyanazt a képi tartalmat jeleníti meg a kijelzőn, akkor az szellemképessé válhat vagy beéghet. Azaz ez a tartalom egy bizonyos ideig, vagy örökre ott marad halványan a képernyőn. A készülék rendelkezik beépített beégés elleni védelemmel, ami bizonyos időközönként kipucolja a pixeleket, de ha valaki ezt deaktiválja, vagy nem engedi dolgozni, akkor megnő a beégésveszély. Például szükség van arra, hogy bizonyos időközönként (5-12 óra) kikapcsolják a készüléket.

Ár

55″: 750 000 forint
65″: 1 030 000 forint

LG C8 – Kinek ajánljuk:

– Tökéletes feketét, tökéletes kontrasztarányt, tökéletese színeket, azaz tökéletes képminőséget akar.
– Filmezésre, tévézésre, játékra keres televíziót, úgy hogy azt nem egész nap használja, és ha szükséges, ki tudja kapcsolni egy-két órára.
– Fontos a stabil, gyors, felhasználóbarát okostévérendszer.
– Aki tud és akar rengeteg pénzt költeni egy jó tévére

LG C8 – Kinek nem ajánljuk:

– Monitorként használná, vagy aki egész nap bekapcsolva hagyná, mert a beégés ilyenkor jelentkezhet.
– Nem szereti a mozgásérzékelős távirányítót, anélkül ugyanis kicsit körülményes a használata.
– Nei nem tud vagy nem akar sok pénzt költeni egy tévére.

Még több információ a termékről: LG C8 OLED tv weboldala

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?