Megéri megvenni az ultraolcsó Thomson UC6406 tévét? Teszt!

Thomson UC6406 LED LCD tv. 4K felbontással, HDR támogatással, Android TV rendszerrel. IGEN-IGEN BARÁTI ÁRON!

Thomson UC6406

Márka: A Thomson márka jelenleg a kínai TCL tulajdonában van, amely a világ 3. legnagyobb tv és kijelzőgyártója. Szóval ez már nem az eredeti francia Thomson.


Képminőség

Felbontás: 4K, azaz 3840×2160 képpont, ami jelenleg a legjobb. Felskálázási technológia van (azaz az elektronika elméletileg képes az alacsonyabb részletességű, mondjuk HD vagy Full HD anyagok feljavítására), de ez csak marketing szöveg, az eljárásnak a valóságban nincs látható eredménye, haszna.
Kontraszt: Normál (átlagos) képmódban a valós kontrasztarány kb. 2200:1. A kép kellően kontrasztos, de nem kiemelkedő. A Dinamikus Kontraszt funkció bekapcsolásával lehet valamelyest fokozni, de ilyenkor az átmenetek eltűnnek.
Színpontosság: Normális beállítások esetén közepes-jó. Kisebb hibák felfedezhetőek néha, például a bőrszín megjelenítésénél.
Mozgásmegjelenítés: Olykor jelentkezik enyhe akadozás, jellemzően a rossz minőségű forrásból származó tartalmak esetén.
Zajosodás: Van, szintén a rossz minőségű, alacsony bitrátájú anyagok (médiaboxon keresztül érkező SD tv műsorok, YouTube videók, letöltött fájlok stb.) esetén tapasztalható. A zajcsökkentés (DNR) funkció csak optikai tuning, érdemben nem képes csökkenteni az anomáliák mértékét.
Betekintési szög: Katasztrofális! Már nagyon kicsire tárt szögekből (azaz, ha valaki csak egy kicsit ül a tévéhez képest oldalt) észlelhető a tónusok fakulása. Ez a mozgóképnél (filmek, videók, játék stb.) nem annyira látványos, de állóképnél, statikus tartalmaknál baromi zavaró lehet.
Felhősödés: A háttérvilágítást biztosító LED-ek által kibocsátott fény eloszlása nem homogén. Emiatt kisebb felhők-foltok bukkanhatnak fel a képernyőn, viszont ezek leginkább csak állóképek, statikus képi tartalom esetén tűnnek fel, a tévézés, filmezés, játék során nem zavaróak.
Input lag: 23,8 ms. Kimagasló, ami játéknál nagyon fontos, de csak ott.
HDR: Támogatja a nagy dinamikatartományú videók megjelenítését, a 350 cd/m2 maximális fényerő viszont kevés látványos HDR hatáshoz. A HDR konverzió nem működik hibátlanul, sokszor ronda, oda nem illő színek jelennek meg a képernyőn.
Tükröződés: Elenyésző mértékű, nem okoz különösebb problémát.

Hang

Hangrendszer: 2×8 wattos, rejtett hangszórókat használó integrált hangrendszer rendelkezik Hangminőség: satnya, a basszusokból semmit sem hallani, dinamika nincs, sztereó hangtér átlagos nézési távolságból nem érzékelhető.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: Android TV 7.0. Lassú, akadozik, kissé átláthatatlan, nehezen kezelhető.
Magyarul tud: Igen.
Alkalmazások száma: ~4500, Netflix, YouTube, HBO GO, GameFly van. Emellett rengeteg játék, de a hardver alacsony teljesítménye miatt a jobb grafikájúakkal a valóságban szórakozni nem lehet.
Távirányító: Szimpla darab. Mobillal kiváltható. USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszköz (kontroller, egér, billentyűzet stb.) használatát támogatja.

Dizájn

Totálisan átlagos. Nincs benne semmi extra, 12 egy tucat tv külseje van.

Beégésveszély: Nincs

Ár

43″ (Thomson 43UC6406): 108 000 forint
49″ (Thomson 49UC6406): 130 000 forint
55″ (Thomson 55UC6406): 140 000 forint
65″ (Thomson 55UC6406): 220 000 forint

Thomson UC640406 – Kinek ajánljuk:

– Olcsón szeretne kielégítő képminőséget nyújtó televíziót.
– Filmezésre, tévézésre, játékra keres tévét, úgy hogy azt akár egész nap használná.
– Nyaralóba vagy hálószobába.

Thomson UC640406 – Kinek nem ajánljuk:

– Monitorként használná a zavaró felhősödés és a rossz betekintési szög miatt.
– Rendszeresen „körbeülnék” többen a tévét, a rossz betekintési szög miatt.
– Aki a tökéletes feketét keresi
– Fontos a kimagasló hangminőség, zenehallgatásra is használná a televíziót.
– Idegesíti a lassú, nehézkesen kezelhető okostévé rendszer.

Még több információ a termékről: Thomson UC6404 tv weboldala

 

 • Képminőség
  (3)
 • Hangminőség
  (2.5)
 • Kezelés
  (3)
 • Dizájn
  (2.5)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
3.1

Összegzés

A Thomson UC6406 az olcsó kategóriában a jobb modellek közé tartozik. A kezelés, a kép- és hangminőség vállalható, az ára pedig kifejezetten alacsony.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?