A Fortnite az elmúlt évek egyik legsikeresebb játéka, aminek lassan, de biztosan készül az androidos átirata. A játék megjelenési időpontja még nem ismert, de az tuti, hogy a Play Áruházban hiába keresik majd az érdeklődők.

Az Epic úgy döntött, hogy nem tejel

Elég nagy port kavart az Epic Games bejelentése, amely szerint a Fortnite robotos változata, kizárólag a fejlesztő oldalán keresztül érhető majd el. A hivatalos közlemény szerint a döntés hátterében az áll, hogy a vállalat szeretne közvetlen kapcsolatot tartani a felhasználókkal, s így a terméktámogatás is egyszerűbb és gyorsabb lehet. A fejlesztő álláspontja világosnak és korrektnek tűnik, ami teljesen a játékosok érdekét szolgálja, de ha kicsit a színpad mögé lesünk, máris árnyaltabbá válik a kép.

A történet ugyanis ezúttal is elsősorban a pénzről szól, hiszen a Play Áruházon keresztül letöltött programok után a Google harminc százalék részesedést kap. Ha azt vesszük alapul, hogy az iOS-verzió három hét alatt, több mint 15 millió dollárt hozott a konyhára, nem nehéz kitalálni, hogy egy szabad szemmel is jól látható összegen megy a huzavona. Tim Sweeney szerint a világháló egyik nagy előnye, hogy bátran ki lehet hagyni a forgalmazási láncból kiadók és a felhasználók közötti szereplőket, akik alig vagy egyáltalán nem tesznek hozzá, egy-egy alkotás sikeréhez.