A MOTO Z3 bemutatójával egy időben a Motorola megerősítette, hogy a keményebb kijelzővel rendelkező változat csak jövőre érkezik, de azért idén sem maradunk érdekességek nélkül.

Kicsit hiányzik a komolyabb hardver

A MOTO Z3 hat hüvelykes Super AMOLED kijelzővel rendelkezik; a 18:9 képernyőarányt és FullHD+ felbontást kínáló panel védelméről, harmadik generációs Gorilla üveg gondoskodik. A készülék gyomrába Snapdragon 835 lapka került; a rendszermemória 4 GB, míg a microSD kártyával bővíthető belső tároló 64 GB méretű. Az ujjlenyomat-érzékelő a burkolat jobb oldalára került, ami nem véletlen, hiszen a készülék kompatibilis az eddig megjelent összes, hátlapra rögzíthető kiegészítővel.

A telefon elejére 8 megapixeles kamera, míg hátulra egy 12 megapixeles RGB és 12 megapixeles monokróm szenzort dolgoztató rendszer került. Utóbbi PDAF lencsét kapott és 4K mozgóképek készítésére is alkalmas. A 3000 mAh kapacitású telep gyorstöltővel, vagy a megfelelő kiegészítő birtokában vezeték nélkül is etethető. A készülék Android 8.1 rendszerrel érkezik, s a korábbi modellekből ismerős szoftvereket is megkapjuk.

A vállalat a telefon mellett, egy hamarosan érkező kiegészítőt is bemutatott; az 5G Moto MOD burkolata alatt egy Qualcomm X50 típusjelzésű modem lapul, ráadásként 2000 mAh pluszt is biztosít majd a beépített akkumulátornak. A kiegészítő megjelenési ideje és ára még nem ismert.