Elkészültek a legújabb Fossil okosórák

A Fossil újdonságai a versenyképesség jegyében NFC chipet és beépített GPS vevőt kaptak. Mindkét óra Android Wear operációs rendszert használ, s a korábbi modellektől örökölt rendszerchipet dolgoztatják.


Okosabbak és szebbek

A Fossil Q Venture HR és Q Explorist HR különböző méretűek; a Venture negyven milliméter átmérőjű házat kapott, míg az Explorist esetében ez az érték negyvenöt milliméterre módosul. Mindkét változat 3ATM minősítéssel rendelkezik, így a gyártó szerint úszni is lehet bennük, bár a minősítéseket taglaló oldalon ezt nem javasolják.

A készülékek a Google Fit segítségével figyelik a pulzusszámot és az aktivitást, mindkét óra Google Pay kompatibilis, ami kifejezett előrelépés a korábbi verziókhoz képest. Sajnos hardveresen nem ennyire jó a helyzet, mert a burkolat alatt továbbra is Snapdragon Wear 2100 SoC kapott helyet, amely lassan a harmadik évét tapossa. Az adatok számára ezúttal is 4 GB tárhelyet biztosítottak, míg a vezeték nélküli kommunikációt Bluetooth 4.1 technológia és WiFi biztosítja.

Az újdonságok ára egészen visszafogott; a Venture és Explorist bőrszíjas változata 255 dollárba kerül, míg a fémpántos változatokért 275 dollárt kérnek el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?