Az IKEA Indiában riksával intézi a házhoz szállítást

AZ IKEA két éven keresztül építette első, Hájderabádban található boltját, ahol a kaotikus közlekedés miatt, elektromos riksákat használnak a szállításhoz.


Több száz jármű kész a bevetésre

A nyitás napján (augusztus 9.) az egyébként is forgalmas belváros egyszerűen megbénult, ugyanis több ezer ember rohamozta meg az IKEA új boltját. Az emberek a közösségi médiában háborogtak a kialakult helyzet miatt, van aki a munkahelye és az otthona közötti fél órás utat, három óra alatt tette meg.

A későbbi problémák elkerülése miatt az áruház vezetése úgy döntött, hogy a kiszállítás egy részét elektromos riksákkal oldják meg. A járműveket a bolt tetején elhelyezett napelemek segítségével töltik fel, amelyek az áruház világításához és különböző elektromos eszközök működtetéséhez szükséges áram egy részét is biztosítják.

Az IKEA döntése egyáltalán nem ördögtől való, hiszen a svéd multi nagy barátja a környezetbarát és fenntartható megoldásoknak. A cég jelenleg a világ különböző részein található boltjainak kilencven százalékában hasznosítja a napenergiát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?