GLAS – A szobatermosztátok új generációja

A GLAS elnevezésű intelligens termosztát tudás és külcsín tekintetében is különbözik a megszokott modellektől, ugyanis a nagyméretű érintő kijelzővel szerelt eszköz a hangutasításoknak is képes eleget tenni.


Szerény és figyelmes

A Johnson Controls 1885-ben találta ki a szobatermosztátot, amely manapság szinte minden modern háztartásban megtalálható. A GLAS elnevezésű újdonságuk a kor szellemének megfelelően hat hüvelykes, áttetsző plasztik lapra szerelt OLED kijelzővel rendelkezik. A kijelző az aktuális beltéri és külső hőmérsékleten kívül a páratartalomról, levegő tisztaságáról, valamint a pollenszintről is tájékoztat. A szerkezet alkalmazáson keresztül, hangjelzéssel és szóban is figyelmeztet, ha szerves vagy szervetlen vegyületeket észlel.

A GLAS természetesen tökéletesen az igényekhez igazítható, s az eszköz képes együttműködni a meglévő intelligens rendszerekkel. A készülék burkolata alatt Qualcomm Snapdragon processzor lapul, ami villámgyors működést biztosít, míg a nagy ikonok és könnyen értelmezhető animációk az egyszerű kezelést segítik. A gyártó első számú partnere a Microsoft, így kevéssé meglepő módon a rendszer Cortana támogatással rendelkezik, de szélesebb felhasználhatóság miatt a Google Assistant és Amazon Alexa virtuális asszisztensek is a csomagba kerültek.

A készülék üzemeltetéséhez és ellenőrzéséhez a gyártó dedikált alkalmazást kínál, amely iOS és Android rendszereken már elérhető. Kicsit ironikus módon éppen a Windows 10 változat csúszik, de az ígéretek szerint hamarosan pótolják a hiányosságot. A GLAS intelligens termosztát a gyártó honlapján keresztül 319 dollárért rendelhető meg. A megrendeléseket augusztus 24-től kezdik teljesíteni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?