A Honeywell biztonsági megoldása, egy sikeres Indiegogo kalapozás után a CES2018 rendezvény látogatóinak is megmutatta magát. A moduláris rendszer segítségével bárki képes az igényeinek és pénztárcájának megfelelő védelmet építeni magának.

Alapos és átfogó biztonsági rendszer

A rendszer alapja a Camera Base Station, ami egy 1080p felbontással rendelkező, nagylátószögű HD optikával, mozgásérzékelővel, mikrofon tömbökkel és kétirányú kommunikációt biztosító hangszóróval szerelt, hengeres eszköz. Az egységhez WiFi, Bluetooth 4.2, Z-Wave Plus vagy a gyártó saját (Honywell Wiselink Security Protocol) technológiájával beltéri és kültéri érzékelők társíthatók, amelyek a mellékelt dedikált alkalmazás segítségével állíthatók be.

Az Amazon Alexa és Google Assistant támogatásnak köszönhetően a rendszer hangutasításokat is teljesíti, képes vezérelni a társított intelligens eszközöket, világítást és hűtést-fűtést. Az eszköz a csatlakoztatott érzékelők függvényében képes felügyelni a ház környékét, ajtókat és ablakokat, sőt a házban éppen megforduló családtagok azonosítására is képes.

Figyelmeztető üzeneteket küld a felhasználók számára, ha ismeretlen személyt érzékel, vagy ha valaki (pl. gyerek) nem az előre ütemezett időpontban érkezik haza. A beállítások verbális parancsokkal vagy az alkalmazásból bármikor módosíthatók; a bázis huszonnégy órában képes adatokat (képeket, hangokat) továbbítani a biztonságos felhőbe.

A Honeywell alapkészlete (Base, Indoor Access Sensor, Key Fob) 450 dollárba kerül, az ajtóra és ablakra való szenzorért 40 dollárt kérnek, egy kültéri mozgásérzékelő 50 dollárt ér, míg a kombinált kül- és beltéri érzékelőkért 150-200 dollárt kell a kasszánál hagyni.