Van aki csalódott, mert a Nokia, nem a régen várt zászlóshajóról cibálta le a leplet, hanem a Kínában népszerű Nokia X5 és X6 telefonok nemzetközi piacra szánt változatait mutatta be.

Ezekre a telefonokra vártunk?

A Nokia 5.1 Plus típusjelzésű készülékbe 5,86 hüvelykes, HD+ (1520 x 720 képpont) felbontású kijelző került. A burkolat alatt, nyolc magot dolgoztató MediaTek Helio P60 chipset lapul, egy Mali-G72 MP3 GPU társaságában. A rendszer 3 GB memóriával gazdálkodhat, míg a microSD kártyával bővíthető tárhely 32 GB méretű. Jó hír, hogy az utóbbi 512 GB-ig tornázható fel. A készülék szenzorsávjában, egy 8 megapixeles kamera kelleti magát, míg hátulra 13 + 5 megapixeles rendszer került. Az energiaellátásért 3060 mAh kapacitású akkumulátor felel.

A Nokia 6.1 Plus picit izmosabb készülék, jobb felszereltséggel, közel azonos méretű kijelzővel. A telefonba 5,8 hüvelykes, FullHD+ (2280 x 1080 képpont) felbontással rendelkező LCD panel került, amit harmadik generációs Gorilla üveg véd a sérülésektől. A készülék gyomrába Snapdragon 636 lapka került, ami ezúttal Adreno 509 grafikus egységgel dolgozik össze. A rendszermemória mérete 4 GB, míg adattárolásra 64 GB méretű helyet biztosítottak. A tárhely bővítésére ismét van lehetőség; az eszköz legfeljebb 512 GB-os microSD kártyát hajlandó elfogadni.

A hátoldali kamera rendszer 16 + 5 megapixeles szenzorokból áll, utóbbi egy monokróm érzékelő. Az előlapra 16 megapixeles kamerát pakolt a gyártó, ugyanakkor az akkumulátor maradt 3060 mAh kapacitású.

Mindkét telefon minimálisan módosított Android One rendszert futtat, de a gyártó ígérete szerint az Android Pie frissítés hamarosan várható. A készülékek a magyar forgalmazók kínálatába is bekerülnek, de az erősebb készülékről konkrét infó még nincs.