Barátságosan árazta új táblagépeit a Lenovo

A Lenovo újdonságai a teljesítmény helyett inkább a funkcionalitást helyezik előtérbe, de a három kategóriába sorolt eszközök, családi mindenesként lazán megállják a helyüket.


Családbarát megoldások

A frissen bejelentett táblagépek a belépő és középkategóriát erősítik, mindegyik zöld robotos rendszert futtat. A felépítés tekintetében túl sok extra nincs, de azért masszív és jól összerakott készülékekről van szó. A legkisebb modell a Lenovo Tab E7 (49 EUR) kizárólag böngészésre és egyszerűbb feladatok elvégzésére alkalmas.

A táblagépbe hét hüvelykes (1024 x 600 képpont) IPS kijelző került, míg a burkolat alatt MediaTek MT8167 vagy MediaTek MT8321 processzor igyekszik megküzdeni az elvárásokkal. A rendszer mindössze 1 GB memóriával gazdálkodhat, s az adatoknak is csupán 16 GB tárhely jutott. A WiFi és Bluetooth képes eszköz elején 0,3 megpixeles kamera szerénykedik, míg hátulra 2 megapixeles képalkotó került.

A Lenovo Tab E8 (79 EUR) picit nagyobb képernyővel (nyolc hüvelyk / 1280 x 800 képpont) rendelkezik és MediaTek MT8163B processzort dolgoztat. Előre 2 megapixeles szenzor jutott, míg hátul 5 megapixel felbontású egység található. A belépő szintet a Lenovo Tab E10 (99 EUR) zárja, ami kevéssé meglepő módon tíz hüvelykes, LED háttér világítással rendelkező IPS panelt (1280 x 800 képpont) kapott. A tablet gyomrában Qualcomm Snapdragon 210 processzor lakik, megduplázták a rendszermemóriát, de a tárhely méretét nem piszkálták. Az eszközre két hangszóró is került, de sztereó hangzás persze nincs, s a képalkotók felbontása sem változott.

A Lenovo Tab M10 és Tab P10 típusjelzésű eszközök, közel azonos jellemzőkkel rendelkeznek. A kijelző tíz hüvelykes (1920 x 1200 képpont), mindkét masina burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 450 processzor dolgozik. A rendszer 3 GB és 4GB memóriát használhat, adattárolásra mindkét esetben 32 GB helyet biztosítottak.

A tárhely (ahogy a többi eszköz esetében) microSD kártya segítségével bővíthető. Jelentős különbség, hogy amíg az M10 burkolata továbbra is műanyag, addig a P10 már alumínium házba költözött, így valószínűleg a szállítást is jobban viseli. A belépő kategóriás eszközök forgalmazása októberben kezdődik, míg a két erősebb készülék megjelenése és ára egyelőre nem ismert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?