Az LG az IFA 2018 kiállításon viszi a nagyközönség elé legújabb intelligens megoldását, amely a lábak hatékonyságát és erejét hivatott növelni.

A jövő már a küszöbön áll

Az LG CLOi SuitBot fejlesztésében az SG ROBOTICS nevű vállalatnak jelentős szerepe van. A robotikával és intelligens megoldásokkal foglalkozó vállalat hosszabb ideje vizsgálja, hogy a viselhető robotok miként javíthatják az életminőséget.

A futurisztikus szerkezet első ránézésre ormótlannak tűnhet, azonban a pontos illesztések és a könnyedén forgó csuklók miatt a mozgás teljesen természetes. A robot automatikusan igazodik a viselőjéhez, lehetővé téve számára, hogy könnyedén be- és kibújjon az öltözetből. A szerkezet bármilyen LG kisegítő robottal képes összedolgozni, így egyszerűen integrálható az intelligens munkahelyi hálózatokba.

A robot jól használható pl. a feldolgozóiparban, logisztikában és a szállítmányozásban, ahol az egyes munkafolyamatok jelentős fizikai terhet rónak a dolgozókra. A mesterséges intelligencia alkalmazása révén LG CLOi SuitBot a biometrikus és környezeti adatok felismerésével, azok elemzésével képes tanulni és fejlődni, sőt a mozdulatok kiértékelése után képes javaslatot tenni a munkafolyamat optimalizálására.

A pénteken nyitó berlini expó látogatói augusztus 31. és szeptember 5. között személyesen is megnézhetik az LG robotkínálatát a vállalat Messe Berlin 18-as csarnokában felállított standján.