Jövőre boltokba kerül az elektromos Vespa

A villany Vespa robogó két éve hallatott először magáról. A Piaggio csoport aprósága rendkívül ígéretes, az eltelt idő alatt megérett a sorozatgyártásra, így októberben már az előrendelés is megkezdődhet.


Egy klasszikus új köntösben

A Vespa Elettrica az elődök klasszikus vonalait örökölte, csodálatos keveréke a hagyományos formavilágnak és a jövő technológiájának. Az erőforrás átlagos teljesítménye 2 kW (4 kW csúcs), így a motor a gyártó szerint dinamikusabb lesz, mint az ötven köbcentis benzines változat. A robogó akkumulátora négy óra alatt tölthető fel teljesen, ami legfeljebb száz kilométer megtételére elegendő.

Az Elettrica amellett, hogy csendes és környezetbarát, rendelkezik néhány intelligens funkcióval. Képes észlelni a túl közel merészkedő gyalogosokat és járműveket, valamint alternatív útvonalakat is tud javasolni, amikor túl sűrű a forgalom. Az telefonok társíthatók a beépített multimédiás rendszerhez, így az eszközök a műszerfalról vezérelhetők, szabaddá téve a kezeket.

A Piaggio egyébként, egy hibrid változaton is dolgozik; az Elettrica X hajtásába, egy gázüzemű generátor segít majd be, amikor a telep töltöttsége, egy bizonyos szint alá csökken. A robogót először (jövő év elején) az amerikai és ázsiai megrendelők kapják meg, majd az európai igények kielégítése is megkezdődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?