Az HTC U12 Life méretes kijelzővel és az elődhöz képest, kicsit izmosabb hardverrel rendelkezik, ugyanakkor operációs rendszer tekintetében visszalépés tapasztalható.

Kellett ez nekünk?

A telefont 6 hüvelykes, 1080 x 2160 képpont felbontású kijelzővel szerelték. A műanyag burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 636 lapka található, amihez 4/64 GB vagy 6/128 GB kiosztás társul. A grafikus feladatokat Adreno 509 GPU látja el. A telefonba 3600 mAh kapacitású akkumulátor került, ami óvatos használat mellett másfél napos üzemidőt biztosít. A készülék Android 8.1 rendszert futtat, amire a gyártó Sense UI felülete került.

Az előlapon 13 megapixeles (f/2.0) kamera található, míg hátulra 16 + 5 megapixeles páros került, mindkét képalkotó HDR és panoráma funkcióval rendelkezik. A minőségi hangzásról sztereó hangszórók gondoskodnak, s nagy meglepetésre visszakerült a 3,5 mm-es csatlakozó, amit a telefon felső élén helyeztek el. A döntést a gyártó azzal indokolta, hogy a nagyobb házban már sikerült helyet szorítani neki. A készülék biztonságáról a hátlapra pakolt ujjlenyomat-szenzor gondoskodik.

A Moonlight Blue és Twilight Purple színekben forgalomba kerülő HTC U12 Life, előre láthatóan 330 euró feletti áron kerül a boltokba.