A Departure One tökéletes szabadságot kínál, ugyanis egy olyan vontatmányról van szó, ami szárazföldön lakókocsiként, vízen pedig közlekedésre is alkalmas lakóhajóként használható.

Mindegy hol ér az éjszaka

A Departure One 7,8 méter hosszú és 2,5 méter magas, két tengelyes pótkocsin szállítható jármű, amit a német Caravan Boat épített, tengervíznek ellenálló alumíniumból. A jármű négy ember számára kínál fekvőhelyet, ezen felül jól felszerelt konyhát, társas programokhoz használható nappalit, fürdőt, tároló helyiséget és nyitott napozófedélzetet kínál. A jármű nagy panoráma ablakokkal rendelkezik, amelyek szabad kilátást biztosítanak minden irányba.

A Departure One érdekessége, hogy folyami hajózásra is alkalmas, sőt a beépített víztartályok és a tetőn elhelyezett napelemeknek köszönhetően, hosszabb távolságokat is meg lehet vele tenni. A tájékozódást fejlett navigációs rendszer segíti, s az irányítást is igyekeztek a legegyszerűbben megoldani.

A vezetőállásban a kormányon kívül, csak egy multifunkciós képernyő kapott helyet, amely a releváns (időjárás, irány, aktuális helyzet) adatok szolgáltatása mellett, műholdas kapcsolattartásra is lehetőséget biztosít. A több színben is rendelhető jármű persze nem olcsó mulatság, hiszen az alapváltozatért 58. 000 eurót kell a gyártónak kifizetni.