Az akció kamerák piacát kétségkívül a GoPro uralja, de mi van azokkal, akik képtelenek vagy nem akarnak vagyonokat fizetni, egy ilyen eszközért? Nos… az alkalmi kalandorok számára is van megoldás, ugyanis egyre több gyártó lát fantáziát ebben a vonalban.

Mindig mozgásban…

Aki egy megfizethető és megbízható akció kamerát keres, bátran tegyen egy próbát a Campark ACT74 (55 USD) készülékkel. A kamera mindent tud, amire egy rázósabb helyzetben szükség lehet. A 16 megapixeles Sony érzékelő és 170 fokos nagylátószögű lencse, akár 4K felbontású (30 fps) felvételek készítésére is lehetőséget biztosít. A rögzített képek és filmek 2 hüvelykes HD kijelzőn nézhetők vissza; a készülék harminc méterig vízálló, ráadásul úgy lett kialakítva, hogy ne süllyedjen el. A kamera iOS és Android rendszerekkel egyaránt kompatibilis, egy alkalmazás segíti a beállítást és a vezérlést.

Akár kerékpár kormányra is szerelhető az iON Air Pro 2 (109 USD) kamera, ami 180 fokos látómezőt kínál és FullHD mozgóképek, vagy 14 megapixeles fotók rögzítésére képes. Az elkészült felvételek a Shoot / Share funkcióval azonnal megoszthatók, de aki jobban szereti dédelgetni az emlékeket, azoknak microSD kártyahely áll a rendelkezésére. A kamera külső tok nélkül 30 méteres vízben használható, a beépített akkumulátor 2,5 órás üzemidőt szavatol. A gyártó különböző kiegészítőket és foglalatokat is biztosít a készülékhez.

Az egyik legerősebb GoPro rivális a YI Discovery (60 USD), ami Sony IMX179 szenzort kapott. A 2 hüvelykes érintőkijelzővel szerelt készülék kezdők számára is könnyen használható, minden funkció és szolgáltatás magáért beszél és egyszerűen elérhető. A 150 fokos látószöget kínáló objektív nagy terület befogására képes, így minden részlet biztosan rögzíthető. A készülék nyolc üzemmódot kínál, így egészen pofás tartalmak készíthetők vele, amelyek akár azonnal meg is oszthatók. Tok nélkül negyven méteres mélységben kalandozhatunk, de egy IP68 tanúsítvánnyal rendelkező ruhába öltöztetve, tovább is merészkedhetünk vele.

Végezetül, egy teljesen belépőszintű megoldás. A Yuntab 1080P Mini (24 USD) az árhoz igazított tudással rendelkezik, 2 hüvelykes TFT kijelző és 5 megapixeles, 120 fokos látószöget kínáló objektív került a csomagba. Természetesen ezúttal is kapunk előre programozott üzemmódokat, de egészen biztosan nem ezzel a készülékkel fogjuk életünk filmjét rögzíteni. A 30 méterig vízálló apróság azok számára készült, akik egy-egy kirándulás alkalmával szeretnék tehermentesíteni mobiltelefonjukat.