iPhone Xs és iPhone Xs MAX – Igazi nagypályások

Az Apple nagyszabású bemutató keretében rángatta le a leplet a legfrissebb iPhone telefonokról, s ugyan a komolyabb tűzijáték ezúttal elmaradt, ismét remekül összerakott készülékek kerültek az asztalra.


Kifinomult és méregdrága

Mindkét modellt Super Retina OLED kijelzővel szerelték, amely kivételes színpontosságot kínál és valós fekete árnyalatok megjelenítésére képes. Az iPhone Xs mérete nem változott, tehát maradt az 5,8 hüvelykes (1125 x 2436 képpont) megjelenítő, ami mellé betársult a 6,5 hüvelykes (1242 x 2688 képpont) iPhone Xs MAX, ami a vállalat eddigi legnagyobb készüléke.

A kijelzők új típusú üveget kaptak, ami jobban ellenáll a mostoha bánásmódnak, s természetesen az IP68 tanúsítványnak megfelelő védelem sem maradt le. A burkolat saját fejlesztésű fémötvözetből készült, a vezeték nélküli töltést üveg hátlap teszi lehetővé, míg a biztonságról a finomított Face ID gondoskodik.

A burkolat alá a vállalat büszkesége került. A hét nanométeres gyártástechnológiával előállított rendszerchip minden korábbinál gyorsabban teszi a dolgát, energiatakarékosabb és jobb grafikus teljesítményt kínál. A hátlapra ezúttal is 12 megapixeles dupla kamera került, azonban az egész rendszert átalakították.

Az f/1.8 fényértékkel rendelkező nagylátószögű objektív és az f/2.4 rekeszértékű teleobjektív munkáját optikai képstabilizátor segíti, ráadásként állítható mélységélességet és virtuális kameramódot is kapunk. Újdonságnak számít a Smart HDR funkció aminek lényege, hogy a rendszer több képet összefűzve készíti el a tökéletesnek ítélt felvételt. Szelfik továbbra is 7 megapixeles (f/2.2) kamerával készülhetnek; mozgóképeket 1080p (60 fps) felbontással lehet rögzíteni, hátul ugyanez változatlanul 4K / 60 fps értékeken működik.

Az előzetes híreszteléseknek megfelelően készülékek, két SIM-kártyát képesek kezelni. Ezt úgy oldották meg, hogy a fizikai nanoSIM mellé, egy ún. eSIM modult pakoltak, amit a kiválasztott szolgáltató pillanatok alatt birtokba tud venni. A telefonok 64 / 256 GB-os változatokban, valamint idén először 512 GB-os verziókban érhetők el.

A két nagy tesó mellett, egy belépő szintű modell is készült. Az iPhone XR 6,1 hüvelykes Liquid Retina LCD kijelzőt kapott; a burkolat alatt az új rendszerchip lakik, ugyanakkora hátlapra csak egyetlen kamera jutott, ami azért ismeri a nagyoktól ellesett trükköket.

A végére maradt a feketeleves, ugyanis az Apple most sem fogta magát vissza, amikor az árazásra került a sor. Az iPhone XR kiviteltől függően 300.000 – 360.000 forintért vihető haza; az iPhone Xs 400.000 – 538.000 forintos árcédulával kerül a boltokba, míg az iPhone Xs MAX 440.000 – 578.000 forintos áron kelleti majd magát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?