A MEIZU dupla kamerával szerelt, szenzorszigetet nélkülöző újdonsága a középmezőnyt kívánja erősíteni, ahol a várhatóan kedvező árazás miatt, akár még sikert is arathat.

Szemben az árral

A hét elején a vállalat hivatalosan is megerősítette, hogy a korábban bemutatott csúcsmodellek mellett, egy szerényebb kivitelű készülékkel bővítik kínálatuk. Az eddigi infók szerint a telefon 6 hüvelykes, 1080 × 2160 képpont felbontással rendelkező AMOLED kijelzővel érkezik.

A fekete, fehér és arany változatok burkolata alatt, tíz nanométeres gyártástechnológiával készített Snapdragon 710 chipset dolgozik, ami mellé 6 GB rendszermemória és 64 GB méretű tárhely került. Az eddig megismert specifikációk nem említik az SD-kártyahelyet, ami azt valószínűsíti, hogy a fix fedélzeti tárolóval kell beérni.

A MEIZU 16X dupla hátlapi kamerával rendelkezik; a 12 megapixeles főkamera mellett, egy 2 megapixeles segédszenzor is dolgozik. A hagyományos kialakítású előlapon 20 megapixeles érzékelő kapott helyet. Az okostelefon a két SIM-kártyát tud kezelni, 4G VoLTE képes, Wi-Fi 802.11 b / g / n ac és Bluetooth 5.0 kapcsolatokkal rendelkezik- Kapunk GPS + GLONASS helymeghatározást, microUSB 2.0 portot és a 3,5 mm-es audió csatlakozó sem maradt le. A 3000 mAh kapacitású akkumulátor támogatja a gyorstöltést. A szeptember 19-én debütáló készülék Android 8.1 (Oreao) alapú Flyme operációs rendszert futtat.