Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója többször is bizonyította, hogy bár kőkemény üzletember, azért ha úgy alakul, minden őrültségben benne van. Az irányítása alatt álló vállalatokhoz számos maradandó és kevésbé komoly dolog köthető, ám motorkerékpárt biztosan nem fognak gyártani.

Talán valaki felkarolja az ötletet

A dél-afrikai származású üzletember döntése mögött állítólag személyes okok állnak, ugyanis egyik gyermeke majdnem halálos sérülést szerzett motorozás közben, ezért nem zárta szívébe a kétkerekű járgányokat. A következetes elutasítás azonban a rajongók alkotókedvét nem befolyásolja, így született meg az egyszerűen „Tesla Model M” néven emlegetett elektromos motor koncepciója. A terveket a Londonban tevékenykedő Jans Slapins készítette, aki a második generációs Tesla Roadster formavilágát vette alapul.

Bár a motor egyelőre csak tervezőasztalon létezik, minden részletében alaposan kidolgozott koncepcióról van szó, ami képes megmozgatni az emberek fantáziáját. A Model M hajtásáról a tervek szerint, 150 kW-os elektromos motor gondoskodik, ami négy (Race, Cruise, Standard és Eco) számítógép által szabályozott üzemmódban használható.

A lítium-ion akkumulátorok a megfelelő súlypont miatt egészen alacsonyra kerültek, míg az üzemanyagtartály helyén, vízmentesen záródó csomagtartó található. Utóbbi egy hátizsák vagy sisak számára elegendő helyet biztosít. A kerekek karbonból vannak, előre fordított teleszkópok, míg hátulra mono-shock lengéscsillapító került.