A Hisense hazánkban elsősorban az okostévék miatt ismert, de a kínai vállalat keményen dolgozik azon, hogy ez megváltozzon. Az intelligens otthoni eszközök és multimédiás kiegészítők mellett a társaság okostelefonokat is gyárt, amelyek között kifejezetten érdekes is akad.

Dupla élvezet

A Hisense A6 telefont először a berlini szakkiállításon mutatták meg. A készülék 6 hüvelykes FullHD AMOLED kijelzőt kapott, ennél azonban sokkal érdekesebb a hátoldalra pakolt e-ink kijelző, amit többek között az értesítések, üzenetek és állapotjelzések csekkolására lehet használni. Az 5,61 hüvelykes hátlapi panel akár e-könyv olvasóként is használható, de más színes megjelenítést nem igénylő funkciók is telepíthetők rá, ezzel is növelve az akkumulátor üzemidejét.

A hírek szerint a készülék gyomrában SDM 660 típusú nyolcmagos processzor (2.2 GHz) dolgozik; a rendszer 6 GB memóriával gazdálkodhat, míg az adatok 64 GB belső tárhelyre menthetők. A készülék hátoldalán 12 megapixeles, LED villanóval megtámogatott kamera kapott helyet, míg előre 16 megapixeles képalkotó került. A 4G LTE képes telefont felszerelték az elvárható összes érzékelővel, WiFi, Bluetooth 4.1 és GPS egyaránt a csomagba került és a jack csatlakozó sem maradt le. A telefon egyelőre csak az ázsiai piacon jelenik meg, de a gyártó tervei között a globális forgalmazás is szerepel.