A MEIZU X8 ugyanis az első olyan készüléke a gyártónak, ami a korábban elutasított szenzorszigettel rendelkezik. Persze a trendeknek való behódolás nem akkora csapás, ráadásul a telefon korrekt hardverrel és kellemesen visszafogott árazással készül meghódítani a felhasználók szívét.

Szép, kellően izmos és megfizethető

A MEIZU X8 telefon 6,2 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkezik. A képernyő két oldalán, mindössze 1,7 mm-es káva található, így a kijelző az előlap 86,9 százalékát foglalhatja el. A különleges porcelán bevonatú házban Snapdragon 710 lapka dolgozik; a rendszer számára 4/6/8 GB memóriát biztosítottak, míg az adatok 64/128 GB méretű tárhelyre kerülhetnek. Apró fekete pont, hogy a 16X-hez hasonlatosan a tárolót ezúttal sincs lehetőség bővíteni.

A készülék hátoldalára Sony IMX362 / Samsung 2L7 szenzorokat dolgoztató 12 + 5 megapixeles kamerapáros került. Az optikai képstabilizálás ezúttal kimaradt a csomagból, azonban DP autofókusz és a hátteret elmosó módot azért kapunk. A bevezetőben említett szenzorsávon, egy 20 megapixeles kamera kapott helyet, amit az arc azonosításához is használni lehet, míg a képeket mesterséges intelligenciát is bevető algoritmus szépítgeti.

Természetesen nem maradt ki a kétcsatornás WiFi, Bluetooth 5.0, megvan az A-GPS, GPS, GLONASS és BeiDou támogatás, valamint a két SIM kártyahely. Az ujjlenyomat-szenzor most hátra került, míg energiáról 3210 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A készülék Android Oreo-ra húzott Flyme operációs rendszert futtat, ami egyfajta játékmódot is kínál. Ilyenkor az erőforrásokat az adott alkalmazáshoz irányítja a rendszer.

A MEIZU X8 alapvetően szerény árcédulával kerül a boltokba, hiszen a 4/64 GB-os változatért 65 ezer forintnyi, a 6/64 GB-os kiszerelésért 73 ezer forintnak megfelelő, míg a 6/128 GB-os verzióért 85 ezer forint értékű jüant kell kifizetni.