Az Amazon Echo Wall Clock nevű óra, első pillantásra alig különbözik a hagyományos időmérőktől, azonban elég csatlakoztatni egy meglévő hálózathoz, s azonnal megokosodik.

Egyszerűen hasznos

Az Amazon a közelmúltban leplezte le megújított és kiegészített ECHO sorozatát, amely Alexa-kompatibilis eszközökből áll. A rendezvényen az ismerős apróságok között, egy falióra is szerénykedett, amely külső alapján semmi extrával nem kecsegtetett. Az óra természetesen többet tud hagyománytisztelő társainál, de saját mikrofonokkal nem rendelkezik, így kizárólag más Alexa-eszközökkel összekapcsolva képes megvillantani tudását.

Az Echo Wall Clock meglepően konzervatív megjelenésű készülék. Az egyszerű analóg számlap körül azonban LED fényforrások kaptak helyet, amelyek hálózathoz kapcsolódva nyernek értelmet. Alexával társítva az óra mindig tökéletesen pontos marad, nem kell foglalkozni téli-nyári időszámítással, vagy bármi mással. A többletfunkciók javarészt az időzítéssel kapcsolatosak; a berendezés tökéletesen használható ébresztőként, konyhai időmérőként vagy olyan helyzetekben, amikor visszaszámlálásra van szükség. Az újdonság ára előre láthatóan 30 dollár lesz.