Amazon Alexa alaposan megsorozta a piacot

Betartotta ígéretét az Amazon, hiszen a Seattle városában berendezett főhadiszálláson számos Alexa-kompatibilis apróság mutatkozott be. A készülékek között akadnak ismerős darabok és vadonatúj kütyük.


Néhány napja beszámoltunk arról, hogy az Amazon személyi-asszisztenst dolgoztató eszközöket készül piacra dobni. A bejelentésekre nem kellett sokat várni, gyorsan nézzük is meg, mivel készültek.

Látnak… hallanak és beszélnek…

Megújult az ECHO DOT (50 USD), amely az egyik legkedvezőbb áron elérhető eszköz a piacon. Az új változatba nagyobb, erőteljesebb hangzást biztosító meghajtó és érzékenyebb mikrofon-tömb került, mindezért egy fillérrel nem kell többet fizetni, mint eddig.

Befutott a második generációs ECHO PLUS (96 USD), aminek teljesítménye szintén javult, lehetőséget biztosít a hangszín manuális finomítására, hőmérséklet-érzékelőt tartalmaz, így termosztát vezérlésére is alkalmas. A vállalat újratervezte az ECHO SHOW-t (230 USD), amely nagyobb (10 hüvelyk) kijelzőt, neodímium-meghajtókat és a basszust megszólaltató passzív radiátort kapott. A nyolc mikrofont dolgoztató készülék érzékenyebb és gyorsabban képes reagálni az utasításokra.

Érdekes újdonságnak ígérkezik az ECHO INPUT, ami egy hangszórók nélküli egység, egyszerűbb feladatok indításához. A készülék társítható különböző méretű intelligens hangszórókkal, köztük a kizárólag basszus hangokért felelős, 100W teljesítményű ECHO SUB hangsugárzóval. Utóbbi vezeték nélkül párosítható, igény szerint 2.1 csatornás hangrendszer kiépítésére is használható.

Az ECHO LINK AMP (200 USD) 60 wattos sztereó erősítő, amely digitális és analóg csatlakozókkal rendelkezik. Hamarosan elérhető lesz az erősítő nélküli változat, amit úgy terveztek, hogy vevőkészülékhez vagy erősítőhöz csatlakoztatva vezérlést biztosítson az Alexa ökoszisztémán keresztül.

Hiánypótló újdonságnak számít az ECHO AUTO (25 USD), ami a kompatibilis eszközök használatát könnyíti meg egy olyan környezetben, ahol a kezek biztosan foglaltak. Az eszköz ráadásként összekapcsolható az otthoni rendszerrel, így nyugodtan rábízható pl. a hőmérséklet szabályozása, égve felejtett villany lekapcsolása, vagy a sütő ellenőrzése.

Az Amazon az új eszközök bemutatása mellett az Alexa újdonságairól is szót ejtett. A mérnökök növelték az asszisztens rövid távú memóriáját. Például, ha egy adott város időjárásáról kérdeztük, Alexa emlékezni fog a helyszínre, ha később éttermet keresünk a közelben. A rendszer képességei a streaming szolgáltatással kapcsolatban is kibővültek, követhetünk pl. bizonyos művészeket, így semmi újdonságról nem maradunk le.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?