A Panasonic Lumix S sorozatról a Photokina rendezvényen került le a lepel, itt jelentették be az új digitális, cserélhető objektívvel ellátott, tükör nélküli fényképezőket.

A Panasonic tíz évvel ezelőtt mutatta be a LUMIX G1 fényképezőt, amivel új fotózási kultúra megteremtésén fáradozott a digitális korszakban. Az eltelt időszak óta a gyártó számos innovatív megoldással jelentkezett; hozzájuk köthető a világ első 4K videorögzítést támogató gépe, s nekik köszönhető pl. a DUAL IS stabilizáló rendszer.

Kreativitás határok nélkül

A jövő év elejére tervezett, LUMIX S sorozatba tartozó fényképezőgépek a profi fotózáshoz és videózáshoz elengedhetetlen, felhasználóbarát működéssel és teherbírással rendelkeznek. A készülékek a Panasonic évtizedek alatt felhalmozott tapasztalatának felhasználásával készültek, többek között fejlett a kép- és jelfeldolgozást kínálnak, valamint vezető optikai és hőelvezető technológiákat alkalmaznak.

Az újdonságok új fejlesztésű, 35 mm-es Full-Frame képérzékelőt és képfeldolgozó processzort kapnak, támogatják a 4K 60p/50p videofelvételek készítését. A gépek kettős képstabilizáló technológiával és ultra-felbontású elektromos keresővel rendelkeznek, míg a három tengelyen elforgatható LCD-kijelző segíti az egyszerű használatot. A gépekre dupla kártyafoglalat (SD és XQD) került.

A közelmúltban létrejött társulás értelmében az újdonságok Leica L bajonettet kínálnak, ami lehetővé teszi a partnerek (Leica és Sigma) által gyártott, kompatibilis objektívek használatát. A Panasonic egyébként bővíteni kívánja a LUMIX S sorozathoz használható objektívek választékát, ennek megfelelően több mint tíz új termék bemutatása várható az elkövetkezendő két évben.