Barátságos méretű a Fujifilm GFX 50R kamera

A GFX 50R a két éve bemutatott GFX 50S utódja, amely hardveresen ugyan csak keveset lépett előre, ugyanakkor megfizethető beugró lehet a középformátumú képalkotás világába.


Az utca királya

A GFX 50R 51,4 megapixeles CMOS szenzorral és X-Processor Pro képfeldolgozó motorral szerelt, kompakt készülék. A szenzor nagy teljesítményű GF objektívekkel párosítva részletekben gazdag képek készítését teszi lehetővé. A processzor rendkívül gyors képfeldolgozást biztosít, így optimalizálja a fényképezőgép teljesítményét. A magnéziumötvözetből készült kamera por- és vízálló, ráadásként -10 fokban is használható. A nagyobb érzékelő ellenére a gép könnyű, tervezés során a felhasználóbarát kialakítás volt az elsődleges szempont.

A készülékre egyedi módon beállítható gombok kerültek; a gyakran használt beállítások menthetők, míg a Drive gomb használatával gyorsabban lehet váltani különböző módok között. A kamera nagy felbontású OLED elektronikus keresővel rendelkezik, hátulra egy 3,2 hüvelykes LCD kijelző került.

Az érintésérzékeny panel két irányba billenthető, intuitív kezelést biztosít. A felvételek különböző formátumokban és minőségben menthetők, s 1080p (30 fps) videók készítésére is lehetőséget kapunk. A WiFi és Bluetooth kapcsolatok révén a kamera bármikor társítható táblagéppel vagy okostelefonnal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?