Az X-T3 a gyártó legújabb, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépe, amit az újonnan kifejlesztett X-Trans CMOS 4 érzékelővel szereltek.

Itt a következő generáció

A negyedik generációs szenzor 26,1 MP felbontással büszkélkedhet. Az érzékelő egyedülálló színszűrő tömböt használ. A hátsó megvilágítású szerkezet növeli a képminőséget, miközben magas S / N arányt biztosít. A készülékbe X-Processor 4 képfeldolgozó került, amely fejlett feldolgozási képességekkel rendelkezik. Egy új algoritmus kombinálva javítja a filmszimulációs módokat, jelentősen javítva a mozgó tárgyak követésének képességét. Az új processzor fokozza az AF sebességét és pontosságát, maximalizálja az X-Trans CMOS 4 szenzor tudását.

Az X-T3 az első olyan modell, amely 4K / 60P mozgóképek készítésére ad lehetőséget. A videó tömörítés ALL-Intra vagy Long GOP, míg a bitsebesség maximum 400 Mbps lehet. Az új zajcsökkentő eljárás, még nagy érzékenység mellett is zajmentes felvételek készítését biztosítja, míg az F-LOG funkció az utómunkálatokat könnyíti meg. Az év végére ígért firmware frissítés, további videós funkciókkal bővíti majd a kínálatot.

A készülék számos funkciót örökölt a korábbi modelltől. Hasonló a tárcsák elhelyezése és a központi kereső stílusa sem változott. Az EVF dioptria beállítása zárolható, így elkerülhető a kamera véletlenszerű beállítása. Az érintőkijelző az elődnél nagyobb kontraszttal és szélesebb látószöggel rendelkezik, így intuitív működtetést tesz lehetővé. A fényképezőgép testére számos csatlakozó került, fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is kapunk, adatátvitelhez Bluetooth kapcsolat is rendelkezésre áll.

A Fujifilm X-T3 forgalmazása szeptember harmadik hetében kezdődik.