Bemutatkozott a Zeiss első kompakt kamerája

A Carl Zeiss alapította vállalat a világ egyik vezető optikai és opto-elektronikai vállalkozása. A százhetven év tapasztalatával a háta mögött a cég, jelen van többek között az orvostechnika, biológiai kutatás, 3D méréstechnika, autóipar, fotó technika és filmipar területén.


Belépő a digitális gépek piacára

A ZEISS ZX1 digitális kamera a Photokinán került terítékre. A gépet saját fejlesztésű, 37,4 megapixeles full frame érzékelővel szerelték. A szenzor 35 mm-es, f/2.0 T objektívvel rendelkezik, ugyanez dolgozik a Sony RX1 és Leica Q fénylépezőkben.

A németek újdonsága egészen letisztult. A burkolaton mindössze két tárcsa található az ISO és a zársebesség beállításához, illetve kapunk egy manuális rekeszgyűrűt. Minden további szolgáltatás a 4,3 hüvelykes érintőkijelző, valamint a digitális gombok segítségével érhető el. A kamerával másodpercenként három fotót lehet készíteni, míg mozgóképeket 4K (30 fps) és FullHD (60 fps) felbontás mellett képes rögzíteni. A felvételek számára 512 GB belső tárhelyet biztosítottak, aminek bővítésére azonban nincs lehetőség.

Az elcsípett pillanatok tömörítésmentes RAW formátumban is menthetők, s külső eszköz nélkül is manipulálhatók. Az integrált Adobe Photoshop Lightroom CC szoftver segítségével, akár instant módosíthatók a felvételek, amik a WiFi és Bluetooth modulnak köszönhetően azonnal tovább oszthatók. A Zeiss ZX1 kamera előre láthatóan jövő év első negyedévében kerül a boltokba, egyelőre ismeretlen áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?