A Sony bemutatta a Cyber-shot magas zoomtartományú kompakt fényképezőgép termékcsalád legújabb modelljeit. A készülékek azok számára lehetnek érdekesek, akik könnyen hordozható masinákat keresnek élményeik megörökítésére.

Sok jóság, kis helyen is elfér

A DSC-HX95 és DSC-HX99 típusjelzésű gépek világ legkisebb vázával rendelkeznek, amibe a mérnökök egy 24 mm – 720 mm széles, szuper telefotó zoomobjektívet építettek. A lenyűgöző 4K videofelvételi mód mellett, mindkét modell tartalmaz egy BIONZ X képfeldolgozó processzort, s egy front-end LSI jelfeldolgozót, amelyek akár 10 fps sebességű sorozatfelvétel készítését is lehetővé teszik.

Az újdonságok széles zoomtartományra képesek, ezért kiválóan alkalmasak a mindennapi élet történéseinek megörökítésére. A képstabilizálásról az Optical SteadyShot funkció gondoskodik, amely hatékonyan semlegesíti a kézi- vagy telefotó-fotózáskor létrejövő elmosódásokat, míg az ideiglenes kizoomolást a Zoom Asszisztens funkció szabályozza.

Az új modellek gyorsan mozgó tárgyak fotózására is alkalmasak, s megkapták a fotósok által közkedvelt Eye AF technológiát. A fényképezőkkel kevés fény mellett (ISO6400) is kitűnő felvételeket készíthetők, akik pedig képszerkesztő szoftverrel szeretnék módosítani a felvételeket, azok RAW formátumban is rögzíthetik témákat.

Felhasználóbarát kezelőfelület

A visszajelzések alapján a gyártó elérhetővé tette az érintő fókusz és érintő exponálás funkciókat. A Touch Pad segítségével könnyedén kiválaszthatók a fókuszpontok, míg az irányítógyűrű egyszerűsíti a beállításokat, s az egyes funkciók elérését. A készülékek 180 fokban elforgatható LCD kijelzőt és nagyobb stabilitást kínáló markolatot kaptak. Bluetooth kapcsolaton keresztül begyűjthetők a földrajzi adatok, ami egyszerűsíti a felvételek címkézését és felhőtárolását.

A Sony Cyber-shot DSC-HX99 és DSC-HX95 fényképezők forgalmazása októberben kezdődik.