Ilyen a Facebook Messenger új ruhája

A Facebook Messenger az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, aminek átszabását még tavasszal jelentette be az adatkezelési botrányok miatt megtépázott vállalat. Az új változat egyszerűbb felületet kínál, amit egyes felhasználók már meg is tapasztalhattak.


Egyszerűbb és átláthatóbb

A Facebook a felhasználói visszajelzések alapján döntött arról, hogy egyszerűsíti a kezdetben jól használható, mára meglehetősen eklektikus programot. A Messenger az utóbbi időszak fejlesztései nyomán, túlzsúfolt és erőforrás igényes programmá vált, amit a felhasználók szóvá is tettek. Az új felülettel kicsit a gyökerekhez tért vissza a csapat, a beállítható színkavalkád helyett hagyományos fekete-fehér alapot és nagyméretű ikonokat kapunk.

Mindkét információs sávot átrendezték. A képernyő alján csupán három ikon maradt, amely közül a bal szélső az üzeneteket kezeli, a középső az ismerősökhöz vezet, míg a jobb oldali token alatt kiemelt tartalmak lapulnak. Ezt a felkeresett oldalak, megnyitott játékok alapján állítja össze a rendszer. A Messenger új változata éjszakai módot is kínál, ilyenkor feketére cserélődik a háttér, kímélve a szemet és az akkumulátort egyaránt. A frissítés szerveroldali, folyamatosan történik, manuálisan nem aktiválhatók az újítások.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?