Hamarosan bemutatkozik a Facebook Portal

A Facebook Portal a vállalat intelligens kijelzője, ami hasonló funkciókkal rendelkezik és szolgáltatásokat kínál, mint az Amazon Echo Show.

Újabb portál nyílhat az otthonokba

A készülék a Cheddar hírportál szerint két méretben érkezik. Az eszköz alapvetően a saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciát használó videochat technológiára építkezik, ugyanakkor kompatibilis az Amazon Alexa asszisztenssel. A szóbeli utasításoknak is engedelmeskedő berendezés a hang- és videóhívások kezelése mellett, számos dologra használható.


A Portalt széles látószögű kamerával szerelték, amely képes a felhasználókat szemmel tartani, ugyanakkor a lencsét le is lehet takarni, ami egyértelmű válasz a közelmúlt adatvédelmi botrányaira.

A Portalt eredetileg a májusi F8 konferencián szerették volna bemutatni, azonban a Cambridge Analytica-sztori és az elégtelen adatvédelmi gyakorlat miatt kialakult helyzet hatására a vezetőség úgy döntött, várnak a bejelentéssel. A héten biztosan kiderülnek a részletek, már csak az a kérdés, hogy az emberek beengednek-e az otthonukba, egy újabb eszközt, ami mindent hall, mindent lát és arc alapján azonosításra is képes?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?