Októberben jön a Kobo Forma e-könyv olvasó

A Kobo Forma először a múlt hónapban hallatott magáról, de a Twitterre fellőtt renderelt képeket, gyorsan törölte a gyártó. Az újdonság áttervezett külsővel és új funkciókkal hamarosan megérkezik.


Pillekönnyű és vízálló

A Kobo Forma IPX8 tanúsítvánnyal rendelkezik, így kádban, medencében vagy nedves időben is bátran használható. A készüléket 8 hüvelykes, HD felbontású (300 ppi) Mobius Carta E-Ink képernyővel szerelték, aminek hőmérséklete a ComfortLight Pro rendszer segítségével állítható. Az olvasó tizenöt százalékkal könnyebb (197 g) mint a gyártó korábbi modelljei, így hosszabb távon is kényelmesen használható. A navigációs gombok felőli oldalt kicsit meghajtották, így sík felületről is egyszerűen felvehető az eszköz.

A készülék 8 GB-os belső tárhellyel rendelkezik (Japánban 32 GB-os változat is lesz), tizennégy natív formátumot ismer, s tizenegy állítható betűtípust kínál. A dokumentumok portré vagy álló helyzetben is olvashatók, míg a könyvek WiFi vagy microUSB csatlakozón keresztül tölthetők fel. A fekete színben elérhető Kobo Forma (280 USD) Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hollandiában, Franciaországban, Japánban és Spanyolországban október 23-án debütál. A hazai forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?