Gyerekjátéknak tűnik a DUO lemezjátszó

A DUO elnevezésű lemezjátszót ipari formatervezőket és hangmérnököket foglalkoztató csapat készítette. Bár a vezeték nélküli hangszóróval ellátott szerkezet elsőre gyerekjátéknak tűnik, állítólag van tudás a bolondos külső mögött.


Játék a hangokkal

A készüléket kicsit nehéz komolyan venni, mert első pillantásra olyan, mintha egy félbehagyott IKEA projekt lenne. A fejlesztők azonban megerősítették, hogy működőképes és jó hangélményt kínáló szerkezetről van szó. A hibrid készülék leválasztható, külön is bevethető hangkeltővel rendelkezik, ami tíz-tizenöt méterig, akár hordozható eszközökhöz is kényelmesen társítható. A hangszóró burkolata alatt Qualcomm CSR8670 chip lapul, ami aptX Bluetooth tömörítési protokollt használ, s támogatja a 24 bit/48 kHz-es állományokat.

A lemezjátszót, egy mindössze 3,2 hüvelykes, szíjjal hajtott lemeztányérral szerelték fel. A gyártó szerint a rendszer „egyedülálló rotációs stabilitást” kínál, s egészen alacsony torzítás mellett képes lejátszani a bakeliteket.

https://youtu.be/_9NfiDihbWg

Az egyenes hangkar végére Audio-Technica AT3600L hangszedő került; a hangkar rúgós, míg a megfelelő nyomkövetést 2,5 gramm ellensúly biztosítja. Az Alexa kompatibilis DUO jelenleg a Kickstarteren futja a köröket, korai előrendelhető fázisban van, így 219 dollárért már beszerezhető. Az első szállítmányokat decemberben tervezik útnak indítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?