A Microsoft azonnali hatállyal visszavonta a Windows 10 legújabb (1809 build) frissítését, miután az utóbbi napokban több felhasználó is arra panaszkodott, hogy a program személyes fájlokat törölt a mappákból.

Mondj nemet a frissítésre!

A Microsoft szerencsére még nem indította el az automatikus frissítést, s a hibajavításig már az állomány manuális letöltése sem lehetséges. Eddig pontosan nem ismert, hogy az adatok törlése milyen helyzetben jelentkezik, ahogy azt sem lehet tudni, milyen konfigurációkat érint az anomália. Egyes (nem hivatalos) források szerint a problémát egy hibás beállítás okozza, aminek következtében nem a OneDrive által tárolt adatok, hanem a gépen található felhasználói mappa tartalma törlődik a frissítés nyomán.

A Microsoft Support oldalán egy figyelmeztetés olvasható, miszerint ha valaki telepítette volna az októberi frissítést, manuálisan ellenőrizze adatainak állapotát, s azonnal jelezze, ha eltérést talál. Egyelőre nem tudni, hogy a korlátozás meddig tart, de a hivatalos értesítésig senki ne frissítse a gépét. A Microsoft egyébként nem először szalad be ilyesmibe, ugyanis tavasszal is többen panaszkodtak arra, hogy a frissítés után, egyszerűen nem volt hajlandó felállni a rendszer.