A Pixel duó két méretben, masszív hardverrel, trükkös kamerákkal, integrált asszisztenssel, okos fejlesztésekkel és goromba árcédulával felvértezve érkezett.

Befutottak a zászlóshajók

Az újdonságok közül a Pixel 3 (860 EUR) 5,5 hüvelykes, míg a Pixel 3XL (960 EUR) 6,3 hüvelykes kijelzőt visel. A mindig aktív, rugalmas OLED panelek támogatják a HDR tartalmak megjelenítését. A kisebbik telefon esetében 1080×2160 képpont felbontással kell számolni, míg a nagyobb változat 1440×2960 képpont megjelenítésére képes. Mindkét eszközt Snapdragon 845 lapkával szerelték, 4 GB memóriát használhat a rendszer, adattárolásra 64/128 GB helyet kapunk a bővítés lehetősége nélkül.

A telefonokat elöl-hátul ötödik generációs Gorilla üveg borítja. A hátoldalra pillantva azonnal szembeötlik, hogy a Google, csak egyetlen kamerával készült, bár előre már dupla egység került. Hátul 12,2 megapixeles (f/1.8) kamera teljesít szolgálatot, míg az előlapra két 8 megapixeles szenzort pakoltak. Az érzékelők és kamerák a 3XL esetében, egy meglehetősen méretes (már-már otromba) szigeten kaptak helyet, majd az idő eldönti, hogy mindez találkozik-e a felhasználók megértésével.

A kamerákhoz tartozó rendszer egészen kiváló. A HDR+ módban több felvétel egyesítésével születnek a tökéletes képek; a Top Shot esetében a legjobban elkapott pillanat a nyerő, míg a Night Sight funkcióval elégtelen fényviszonyok között is éles képek készíthetők. Sajnos az optikai zoom kimaradt a csomagból, helyére saját fejlesztésű digitális változat került.

A beépített Google Assistant számos érdekes trükköt tud. Egyik újítás a Call Screen elnevezésű szolgáltatás, ilyenkor a derék beosztott élőszóban utasítja el a kéretlen hívásokat. A hívások és értesítések egyébként a telefonok lefordításával is elnémíthatók. A Pixel 3 burkolata alá 2915 mAh telep került, míg a Pixel 3XL 3450 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát. Mindkét esetben rendelkezésre áll a gyors- és vezeték nélküli (Qi) töltés lehetősége. A telefonok sztereó hangszórókat dolgoztatnak, ugyanakkor a 3,5 mm-es konnektorral nem vacakolt a gyártó.