Úgy tűnik az LG V40 elindított egy lavinát, aminek növekedéséhez a Galaxy A9 „szerény” öt kamerával járult hozzá kár, hogy más tekintetben már nem annyira izgalmas a készülék.

Vakítják a mókusokat?

Kétségtelen, hogy a dél-koreai csapat a képalkotásra helyezte a hangsúlyt, nem véletlen pakoltak öt kamerát a telefonra, amiből négyet a hátlapon helyeztek el. A vertikálisan elrendezett lencsék látványa valószínűleg megosztja majd az embereket.

A 24 megapixeles (f/1.7) főkamera mellett, egy 8 megapixeles (f/2.4) széles látószögű, egy kétszeres optikai zoomra képes, 10 megapixeles (f/2.4) telefotó és mélységélesség állítását végző, 5 megapixeles (f/2.2) egységet kapunk. A rendszer gyenge fényviszonyok mellett vagy sötétben is hibátlan felvételeket készít, amibe persze a mesterséges intelligencia is bőségesen besegít. Szelfizni, egy 24 megapixeles (f/2.0) kamerával lehet, illetve ez az egység használható az arcalapú feloldáshoz.

A telefont 6,3 hüvelykes, állandóan aktív Super AMOLED kijelzővel szerelték, amely 2220×1080 képpontos felbontással büszkélkedhet. A meghajtásért Snapdragon 660 lapka felel, ami 6 GB rendszermemória és 128 GB belső tárhely társaságában teszi a dolgát. A készülék legfeljebb 512 GB-os microSD kártyát hajlandó elfogadni. A készülékre hátlapi ujjlenyomat-érzékelő, hagyományos hangkimenet, USB-C konnektor került; utóbbin keresztül lehet etetni a 3800 mAh kapacitású, gyorstöltést is támogató telepet.

A Samsung Galaxy A9 Android Oreo rendszert futtat, ami kicsit talán csalódást keltő. A készülék hazánkban novembertől érhető el 199.990 forintos áron… mindenki döntse el, hogy ez sok avagy kevés, egy felső-középkategóriás telefonért.