A Razer Blade termékcsalád több eszközzel bővült. Kapunk egy kicsit szerényebb hardverre támaszkodó belépő kategóriás modellt, egy nagyobb rugalmasságot kínáló, fejlettebb változatot és egy kakukktojást.

Mindent a játékosokért

Az új Razer Blade játékgépek 15,6 hüvelykes, matt IPS kijelzővel rendelkeznek. A Basic elnevezésű modell 60 Hz-es FullHD panelt kapott, míg az Advanced változat esetében 144 Hz-es FullHD és 4K (60 Hz) képernyő is választható. Az alapmodell egy zónás háttérvilágítással ellátott billentyűzetet kapott, míg a fejlett modell a gombcsoportok egyedi megvilágítására is lehetőséget biztosít. Csatlakozók tekintetében nincs jelentős különbség, mindkét eszközre USB 3.1, USB-C, HDMI 2.0, MiniDisplayPort 1.4 került, de az alapváltozat Ethernet-konnektort is kapott.

A szépen megmunkált, eloxált alumínium házban, nyolcadik generációs Intel Core i7-8750H processzor kapott helyet, 16 GB DDR4 memória társaságában. A grafikus feladatokat NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-Q, illetve igény esetén NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q látja el. Adattárolásra az alapváltozat esetében 128 GB SSD/1 TB HDD, illetve 256 GB SSD/2 TB HDD kombó szolgál, míg az Advanced modell kapcsán 256/512 GB SSD a választható alternatíva.

A Razer Blade 15 vékonyabb, fejlett modellje egyedi hőkamrát és élvonalbeli termikus anyagokat használ a hatékony hőelvezetés, valamint a maximális teljesítmény érdekében, míg az alapmodell egyszerűbb hőcserélő rendszerrel rendelkezik, amely szintén képes a termikus igények kezelésére.

A Razer Blade 15 alapára 1500 dollár, míg a többi variáns ára a választott opciók függvényében változhat. A készülék európai forgalmazása, előre láthatóan novemberben kezdődik. Az újdonság, egy harmadik Mercury White változatban is elkészült, azonban az csupán a tengerentúlon és Kínában kerül bevetésre.