AKAI MPK Mini Play – A hordozható zenegép

Az MPK Mini Play billentyűzettel és programozható kezelőszervekkel ellátott hordozható kontroller, amely a vállalat MPK Mini vezérlőjének akkumulátorról üzemelő változata.


A kreativitás szabadsága

A cserélhető telepről üzemelő midi kontrollerek nem új keletű dolgok, elég csak a Roland Boutique termékvonalra vagy a Korg Monologue szintetizátorra gondolni. Az újdonság alapvetően az előd főbb jellemzőit kínálja, tehát kapunk huszonöt leütésérzékeny billentyűt, s összesen nyolc (két csoportba rendezett) megvilágított dob padot. Most is van, egy négy irányú joystick a hangmagasság és moduláció vezérléséhez.

A készülék összesen tíz oktávot képes átfogni (fel és lekapcsolással), s a beépített arpeggiatort is megkapjuk, ugyanakkor csak négy programozható potméter került a fedélzetre. További eltérés, hogy ezúttal hangszóró is került az eszközbe, s százhuszonnyolc hangszer és tíz dobkészlet lapul a memóriába.

Természetesen a korábbi funkciók jelentős része most is rendelkezésre áll. Az MPK Mini Play (130 USD) három darab AA elemről üzemel, de USB interfészen keresztül is működik. Utóbbi üzemmódot választva, legalább Windows 7 operációs rendszerre és ASIO kompatibilis hangkártyára van szükség.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?