Az MPK Mini Play billentyűzettel és programozható kezelőszervekkel ellátott hordozható kontroller, amely a vállalat MPK Mini vezérlőjének akkumulátorról üzemelő változata.

A kreativitás szabadsága

A cserélhető telepről üzemelő midi kontrollerek nem új keletű dolgok, elég csak a Roland Boutique termékvonalra vagy a Korg Monologue szintetizátorra gondolni. Az újdonság alapvetően az előd főbb jellemzőit kínálja, tehát kapunk huszonöt leütésérzékeny billentyűt, s összesen nyolc (két csoportba rendezett) megvilágított dob padot. Most is van, egy négy irányú joystick a hangmagasság és moduláció vezérléséhez.

A készülék összesen tíz oktávot képes átfogni (fel és lekapcsolással), s a beépített arpeggiatort is megkapjuk, ugyanakkor csak négy programozható potméter került a fedélzetre. További eltérés, hogy ezúttal hangszóró is került az eszközbe, s százhuszonnyolc hangszer és tíz dobkészlet lapul a memóriába.

Természetesen a korábbi funkciók jelentős része most is rendelkezésre áll. Az MPK Mini Play (130 USD) három darab AA elemről üzemel, de USB interfészen keresztül is működik. Utóbbi üzemmódot választva, legalább Windows 7 operációs rendszerre és ASIO kompatibilis hangkártyára van szükség.