A HP Sprocket nyomtató előnye, hogy gyakorlatilag bármikor és bárhol készíthetők vele papírképek és felragasztható matricák. 

Második nekifutás

A HP Sprocket 2nd Edition mérete nem változott, továbbra is a festék nélküli Polaroid ZINK technológiát alkalmazza, így használatához speciális papírra van szükség. A nyomtató a korábbinál vidámabb színekben érhető el, s matt burkolatot kapott, így kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat. A készülék kizárólag Android (legalább 4.4) és iOS (8.0) operációs rendszerrel kompatibilis, s memória kártyát nem fogad el.

Az aprósággal 2×3 hüvelykes, szegély nélküli képek nyomathatók. Ennél sokkal érdekesebb, hogy újabban a haverok telefonján megtalálható albumokhoz is hozzáfér a kütyü, amihez csupán a nyomtatóhoz készült alkalmazásra van szükség. Összesen három eszköz társítható a készülékhez, ami eltérő színű LED fényekkel jelzi, éppen honnan nyomtat. Az alkalmazás segítségével a feldolgozni készült felvételek szerkeszthetők, így a gépből csak tökéletesnek ítélt fotók kerülhetnek ki. A HP Sprocket 2nd Edition hazai forgalmazása csak jövőre kezdődik, aki képtelen meglenni a kütyü nélkül, 130 dollár ellenében a tengerentúlról beszerezheti.