A játékosokat készül meghódítani a Huawei Mate 20 X

Az egyedi hűtéssel rendelkező Mate 20 X vérbeli játékos telefon, amely a Razer által megnyitott ösvényen iramodik a mezőny után.


Újabb játékos a táblán

A Mate 20 X ugyanazt a lapkát és kamerarendszert kapta meg, mint a zászlóshajó Mate 20 Pro, de a burkolat alatt nagyobb akkumulátor lapul, s a hűtést is a játékos igényekhez igazították. A telefon hatalmas (7,2 hüvelyk) Full HD+ felbontású (2244×1080 képpont) OLED kijelzőt kapott, aminek hasznos felületéből csupán az aprócska szenzorsziget hasít ki egy darabkát. A kijelző támogatja a digitális toll használatát. A telefonba a tesóhoz hasonlóan 6 GB operatív memória és 128 GB tároló került, utóbbi bővítése nanoSD kártyával oldható meg.

A megfelelő üzemi hőmérsékletről grafén réteggel megbolondított, hőkamrás rendszer gondoskodik. Az alapból is bivalyerős rendszerchipet a GPU Turbo 2.0 technológiával lehet még nagyobb teljesítményre ösztönözni. A telefon energiaigényét 5000 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik kielégíteni, ami a gyári adatok szerint hat órás folyamatos játékra ad lehetőséget. A hangokért sztereó hangrendszer felel, amely tiszta és dinamikus reprodukcióra képes. A készülékhez opcionális kontroller is társítható.

Az ujjlenyomat-érzékelő ezúttal a hátlapon kapott helyet, s a 3D arcfelismerés is kikerült a csomagból, de egy dedikált eszköz esetében ez nem is annyira fontos. A Huawei Mate 20 X (899 EUR) hazai forgalmazása egyelőre kétséges, de a vállalat folyamatosan monitorozza a piacokat, így számottevő kereslet esetén nem kizárt, hogy itthon is belistázásra kerül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?