A Huawei Watch GT okosóra többek között saját fejlesztésű operációs rendszert használ és akár két hétig is elvan etetés nélkül.

Hány az óra Vekker úr?

Kétségtelen, hogy a Huawei rendezvényén a Mate 20 sorozatnak jutott a legtöbb reflektorfény, azonban a telefonokon túl más okosságok is bemutatkoztak. A Huawei Watch GT kifejezetten tetszetős készülék; a klasszikus vonalvezetésű házat rozsdamentes acélból készítették. A két változatban (Classic és Sport) elérhető eszközt 1.39 hüvelykes (454 x 454 képpontos) AMOLED kijelzővel szerelték, ami tűéles megjelenítést szavatol. A készülék ARM Cortex-M4 lapkát dolgoztat, míg az energiáról 420 mAh akkumulátor gondoskodik.

A meglepően vékony szerkezetbe NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, légnyomásmérő és fényérzékelő is került, s persze GPS navigációt is kapunk. A hagyományos okosóra funkciók mellé TruSeen 3.0 pulzusmérő technológia is került, amely hat érzékelőt dolgoztat. A rendszer számos mozgásfajta pontos elemzésére képes. A saját fejlesztésű Huawei OS Lite rendszert mesterséges intelligencia felügyeli, ami jó hatással van a teljesítményre és az üzemidőre. A készülék rengeteg üzemmódot ismer, kényelmesen társítható iOS és Android rendszerekkel, külsős alkalmazások futtatására azonban nem alkalmas.

A Huawei Watch Sport (199 EUR) és Huawei Watch Classic (249 EUR) forgalmazása november közepén kezdődik.