Szédületesen néz ki a VESPA 50 formájú jet-ski

Pier Paolo Lazzarini tervező a Vespa 50 Special vonalait házasította össze egy modern jet-skivel. A The Jet Vespa elnevezésű jármű robbanó motoros változatban, s környezetbarát elektromos hajtással is megvásárolható majd.


„Gondolj a jövőre és ne feledd a múltat”

A VESPA robogók története közvetlen a második világégés utáni időkre nyúlik vissza, ugyanis az első modell (Vespa 98) 1946 áprilisában hagyta el a gyártósort. A Vespa 50 Special (1973) a hatvanas évek elején bemutatott Vespa 50 kozmetikázott változata, amit főként a fiatalok kedveltek, mert szép és könnyen kezelhető motor volt. A feljavított verzió alapvetően megtartotta a Corradino D’Ascanio által megálmodott vonalakat, de hosszított ülést és szögletes lámpákat kapott, valamint már elektromos gyújtással is rendelkezett.

A The Jet Vespa tökéletesen tükrözi vissza a legendás motorkerékpár elegáns vonalait, még a fényvisszaverők is az eredeti helyükre kerültek. A kaszni üvegszálból készült az egyensúly megtartását speciális rendszer segíti. Az egyik változatba 330 cm3-es (39 LE) benzinmotort terveznek szerelni, míg a másikat 39 lóerős elektromos hajtással látnák el. Mindkét jármű képes lesz elérni a 32 csomós sebességet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?