A Huawei új intelligens eszköze, elsősorban a kínai piacra készült, ezért házon belül fejlesztett rendszert kapott. A készülék természetesen mindent tud, ami egy okos hangszórótól elvárható.

A klónok támadása?

A kínai gyártó a közelmúltban mutatta be Alexa támogatással felvértezett hangszóróját, amely számos hasonlóságot mutatott a Google Home rendszerrel. Úgy tűnik ezúttal az Apple Homepod ihlette meg a derék tervezőket, mert a Huawei AI Speaker (durva fordítása a kínai elnevezésnek) szövetbe burkolt gömbölyded teste, s a felül elhelyezett a vezérlőgombok, kísértetiesen hajaznak az említett készülékre.

A burkolat alá a gyártó saját fejlesztésű Xiaoyi elnevezésű meghajtói kerültek, amiket dán Dynaudio erősítő technológiája szólaltat meg. A hangzásjavításért a Huawei Histen algoritmusa felel. A készülékben két passzív radiátor is helyet kapott, ami a vállalat szerint jótékony hatással van a basszusteljesítményre. A tökéletes hangfelismerést hat mikrofon szavatolja, a rendszer minden családtagot képes hang alapján azonosítani. A készülék globális forgalmazásáról egyelőre nincs információ, de esély mutatkozik rá, mert a gyártó fontolgatja az angol nyelv integrációját.