Környezetbarát teherautóval kísérletezik a Pizza Hut

A Pizza Hut és a Toyota közös projektje, olyan hidrogén üzemanyagcellás járművek fejlesztésére irányul, amiken sütésre és kiszolgálásra alkalmas robotkarok kaphatnak helyet.


Gyorsan, finomat

Az étteremlánc és a Toyota a közelmúltban villantotta meg Tundra Pie Pro elnevezésű koncepcióját, amely egyfajta környezetbarát mobilkonyhaként járhatja az utcákat. A hidrogén hajtású járművek hűtővel, s minden az alapanyagok frissen tartásához szükséges eszközzel felszerelhetők, míg az ételek elkészítése számítógép által vezérelt robotkarok feladata.

A Pizza Hut állítása szerint az előállítási folyamat, mindössze hat-hét percet vesz igénybe, ráadásul kiszállítás ideje is jelentősen rövidíthető, hiszen a járműveknek nem kell állandóan visszatérni az üzletbe. A fedélzeten két robotkar tevékenykedhet egyszerre, az egyik a megrendelés alapján a sütőbe helyezi a megfelelően előkészített pizzát, míg a másik a darabolást és kiszolgálást végzi. Az automatizálásért a Nachi Robotics System Inc. felel, amely nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

A Pizza Hut harminc esztendős szakmai-szállítási tapasztalattal a háta mögött, folyamatosan fejleszti szolgáltatásait. Tavaly kifejlesztettek, egy olyan algoritmust, ami gyorsabb és pontosabb szállítást tesz lehetővé, majd integrálták rendszerükbe az Amazon Alexa kínálta funkciókat. A verseny (leginkább a tengerentúlon) rendkívül kiélezett, mert számos szolgáltató kacsingat az autonóm szállítási megoldások felé. Az új elképzelés számos előnyt biztosíthat, de azért akadnak még (pl. a töltőállomások) nyitott kérdések a bevezetés előtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?