A Harley-Davidson LiveWire projekt négy évvel ezelőtt hallatott magáról először. Az elektromos motorkerékpár prototípusát szakértők bevonásával tesztelték, majd a visszajelzések alapján elkészült a véglegesnek szánt változat, amiről a milánói EICMA2018 rendezvényen kerül le a lepel.

Csak húzz egy kövéret…

A LiveWire motorkerékpárról egyelőre szűkszavúan nyilatkozik a gyártó, de annyi biztos, hogy a márkára jellemző teljesítmény és stílusjegyek ezúttal is tetten érhetőek lesznek. A vállalat az eredetihez nagyon hasonlító autentikus megjelenést és élményt ígér. A lendületes vonalakkal rendelkező járműre a képek alapján Michelin Scorcher Sport gumiabroncsok, s négy dugattyús (Brembo) fékek kerültek.

A benzintartálynak álcázott burkolat alatt található az akkumulátor-töltő, sajnos a telep kapacitásáról egyelőre nincsenek adatok. A sofőrt és a motort összetett infotainment-rendszer kapcsolja össze, egy LCD kijelző segítségével követhető nyomon minden fontosabb információ. A rendszer összeköthető okostelefonnal, ami számos kényelmi és biztonsági funkció elérését teszi lehetővé.

A motort a Wisconsin-ban található Harley-Davidson Termékfejlesztési Központban tervezték, míg az összeszerelés York (Pennsylvania) városában történik. A HD LiveWire forgalmazása előre láthatóan a következő év második felében kezdődik.