MUI – Természetes fából készült intelligens vezérlő

Az MUI egy dekoratív, világhálóra csatlakoztatott interfész, amire az alapvető okos-funkciók mellett a kompatibilis otthoni eszközök vezérlését is rá lehet bízni.


Egyszerű, mégis nagyszerű

Az elektronikus készülékek az esetek többségében hűvös és steril eszközök. Az MUI nagyszerűsége abban rejlik, hogy természetes fából készül, így használaton kívül szerényen meghúzódik a háttérben. A készülék egy interaktív panel, amelyet a felület megsimításával lehet életre kelteni. A megjelenő digitális kijelzővel többek között verbális vagy írott üzenetek küldhetők és fogadhatók, de általa ellenőrizhetők a hírek, idő és az aktuális időjárás. A rendszerhez más eszközök is társíthatók, segítségével vezérelhető például a világítás és termosztát, de további kényelmi szolgáltatásokat is kínál. A kijelölt feladat elvégzése után a panel visszatér alvó üzemmódba, ezzel is minimalizálva a technológia „zaját”.

A készülék egyelőre fejlesztés alatt áll, jelenleg a Kickstarteren futja a köröket és gyűjti a támogatókat. A készítők támogatják a nyílt innovációt, ezért (korlátozott számban) a szoftver fejlesztésére szolgáló készletet is biztosítják az érdeklődőknek. A kampányból harminc nap van hátra, s még húszezer dollár kell a kitűzött százezres célhoz. Ha minden jól megy, akkor az első darabok, hozzávetőleg egy év múlva vehetők át.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?