Az Alpha 1E humanoid robot segítségével a gyerekek olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek megkönnyítik az eligazodást a rohamosan változó digitális világban.

Játékosan tanít

Az új robot az Alpha 1Pro átdolgozott változata, amely képességek tekintetében rendkívül sokat fejlődött. Az Alpha1E nemcsak egyszerű emberi mozgást utánozó robot, hanem sokoldalú oktatási segédeszköz, ami segít a számítástechnikai affinitás fejlesztésében. A robotot tizenhat szervomotor mozgatja, amelyek önálló IP címekkel rendelkeznek. Az infravörös érzékelők és giroszkópok által szolgáltatott adatok összehangolásával a szerkezet összetett mozgásokra is képes. Az előre beállított mozdulatok mellett a grafikus alapú programnyelv segítségével a robot, bármilyen mozgássorra „megtanítható”.

A burkolat alatt, egy ARM 32-bit Cortex-A7 CPU dolgozik. A beépített giroszkópnak köszönhetően a robot esés után önállóan is képes fölállni, de az infravörös érzékelőnek köszönhetően az akadályok kikerülése sem jelent problémát. A szerkezet további érzékelőkkel is felszerelhető, a beépített mikrofon és hangszóró verbális kommunikációra is lehetőséget kínál. Egy opcionálisan megvásárolható transzmitter, akár ezer robot is irányítását is lehetővé teszi.

Az Alpha 1E (249.990 Ft) szoftvere Android, iPhone, Windows és Mac OS alapú készülékekre egyaránt elérhető.