Furcsa fényképezőt villantott a Yongnuo

A Yongnuo YN450 Android rendszert futtató, tükör nélküli kamera aminek érdekessége, hogy Canon EF lencsék fogadására is képes.

A koncepció kifejezetten érdekes

A készülék körül egyelőre sok a homály, de azért néhány részlet már napvilágot látott. A kamera Panasonic M4/3 CMOS szenzort kapott, amit az Android operációs rendszeren keresztül lehet működtetni. Az elkészült felvételek RAW formátumban is elmenthetők, de 4K felbontású (30 fps) mozgóképek rögzítésére is lehetőséget kapunk. A gyártó ígérete szerint a Canon EF lencsék mellett, más bajonettes objektívek is használhatók lesznek.


A Yongnuo YN450 kamera 8 megapixeles előlapi szenzorral is rendelkezik, amely az 5 hüvelykes (1920×1080 képpont felbontású) érintőkijelző bal oldalán kapott helyet. A burkolat alatt, egy közelebbről meg nem nevezett, nyolcmagos Qualcomm lapka dolgozik. A rendszer 3 GB memóriával gazdálkodhat, míg beépített tárolóból 32 GB-os jutott, ennek mérete megduplázható. Energiáról 4000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A kínai vállalat Facebook oldalán, egy névpályázatot is meghirdetett, aminek győztese a dicsőség mellett egy Canon, vagy Nikon bajonettes (50mm f/1,8) objektívvel lehet gazdagabb.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?