A Nokia 9 zászlóshajóról készített render videó alaposan körbejárja a készüléket, így képet kaphatunk arról, mi várható tavasszal.

Folytatódik a kamerák halmozása

A régóta formálódó Nokia 9 előre láthatóan összesen hat kamerával rendelkezik, amiből ötöt a készülék hátoldalán kell majd keresni. A hatszöget bezáró területen a lencsék a dupla LED villanóval, s egyéb szenzorokkal osztoznak majd. A képalkotásért felelős komponensek a hátlap védelmét szolgáló üveglap alá kerülnek, azaz teljesen idomulnak a hátlap formájához. A készülék eleje már konzervatívabb annyira, hogy szenzorszigetet sem kapunk. A hangszórók között USB-C konnektor feszít, azonban a 3,5 mm-es csatlakozónak nincs nyoma.

A Nokia 9 a tervek szerint jövő tavasszal mutatkozhat be. A telefon 5.9 hüvelykes QHD felbontású kijelzővel várható, míg a burkolat alá Snapdragon 845 lapkát jósolnak, amit 8 GB operatív memória támogathat. Nagy kérdés, hogy a tervezett chipset mennyire számít majd elavultnak a Qualcomm hét nanométeres gyártástechnológiával készülő 8150 típusjelzésű lapkája mellett, ami a tervezett megjelenéskor már elérhető lesz.