Decembertől megvásárolható a PlayStation Classic

Bár a Sony PlayStation a negyedik generációnál tart a vérbeli játékosok nem feledik, honnan indult világhódító útjára a konzol. A Sony vélhetően a Nintendo sikerén felbuzdulva kapaszkodott fel a nosztalgia-vonatra, hogy megidézze kicsit a múltat.


Olyan mint a nagy csibe, csak kicsibe…

Az eredeti PlayStation konzol kis méretű replikája, húsz klasszikusnak számító játékkal érkezik. A Classic elnevezésű konzol tökéletes mása az eredeti játékgépnek, minden a helyén van, egyszerűen lehetetlen belekötni. Az apróság tökéletes kísérő lehet az otthonoktól távol, hiszen akár zsebben is kényelmesen elfér és a mellékelt HDMI-kábel segítségével, bármilyen tévéhez villámgyorsan társítható.

Az apró gép passzív hűtéssel rendelkezik, így egészen diszkréten dolgozik. A készülék mellé, két darab teljes méretű PS1 kontrollert csomagolnak, amelyek USB konnektorra dugva használhatók. A klasszikus kiosztású vezérlőkön természetesen nincs analóg kar, ami az újabb generációs kontrollereken szocializálódott játékosoknak kicsit szokatlan lehet.

Ahogy említettük a konzol húsz előre telepített címmel érkezik, amelyek között azért akadnak kakukktojások, mert pl. a Battle Arena Toshinden, Intelligent Qube, Mr. Driller helyett egészen biztosan akadtak volna ütősebb alkotások. Sajnos a régi, padláson dugdosott memória-kártyák nem használhatók az új masinával, mert az apróság digitális tárhelyet használ az állások mentésére. A PlayStation Classic méltó múltidézésnek ígérkezik, ráadásként a kétjátékos funkciók tökéletesek, egy laza családi partizáshoz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?