A régi-új külsővel rendelkező NES kontroller, vezeték nélkül képes csatlakozni a Switch konzolhoz és a hamarosan elérhető klasszikus címek irányítására szolgál.

Robog tovább a nosztalgia-expressz

A Nintendo játékkínálat terén már felzárt a konkurencia mögé, de online szolgáltatások tekintetében még van némi lemaradása. A japán vállalat ezen is igyekszik változtatni, ezért hamarosan élesedik, egy PSN és Xbox Live szolgáltatásokhoz hasonló, előfizetős rendszer. Bár a Nintendo Switch Online is elsősorban a multiplayer játékélményre fókuszál, egyéb érdekes funkciókat is kínál, többek között klasszikus NES játékok is kerülnek a csomagba.

A japánok komolyan rágyúrtak a nosztalgia-faktorra, ugyanis a kevésbé ismert címek mellett, megkerülhetetlen klasszikusok is a kínálat részét képezik. A régi kedves címek ráadásként lokálisan és hálózaton keresztül is játszhatók lesznek. Az előfizetők természetesen extra ajánlatokhoz is hozzáférhetnek majd, de ennek részletei egyelőre nem ismertek. Ugyan a játékok irányítására a Switch eredeti kontrollere is tökéletesen alkalmas, aki igazán autentikus játékélményre vágyik, potom hatvan dollárért az eredetire tökéletesen hajazó vezérlőt is használhat.

A Nintendo Switch Online szolgáltatás szeptember 19-én élesedik, míg a NES vezeték nélküli kontroller december elejétől érhető el.