A MateBook 13 laptop könnyű és karcsú készülék, amit nem titkoltan a MacBook Air megszorítására küldenek csatába. Az újdonság forgalmazása előre láthatóan decemberben kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.

Decemberig az ára is kiderül

A szürke, ezüst és arany színekben elérhető noteszgépet 13,3 hüvelykes (2160 x 1440 képpont) IPS kijelzővel szerelték. A panel teljesen lefedi az sRGB színskálát és jó hír, hogy a kamera a MateBook X Pro-t ért kritikák hatására a kijelző fölé került.

A MateBook 13 két kiszerelésben vásárolható majd meg. Az alapváltozatba Intel Core i5-8265U processzor és Intel UHD 620 grafikus vezérlő kerül, míg az izmosabb gép burkolata Intel Core i7-8565U CPU és NVIDIA GeForce MX150 GPU párost rejt. A készülékbe 8 GB LPDDR3-2133 RAM és 256 GB SSD került, tehát kifejezetten fürge gépről beszélhetünk és a tárhely sem szűkre szabott.

Az energiát 42 Wh kapacitású telep biztosítja, amely a gyári adatok szerint tíz órás üzemidőt kínál. A személyes adatok védelméről a bekapcsoló gombba ágyazott ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, de jack csatlakozót, USB-C konnektorokat, NFC modult és Huawei Share 3.0 támogatást is kapunk.